PROGRAM SCHEDULE				
DAY ONE: M	DAY ONE: MONDAY, 12 JUNE 2023			
Time	Duration	Activities	Responsible	
8:00 - 9:00	1hour	Reception & Registration	Guests and Participants	
9:00 - 9:05	5 Minutes	National Anthem	Organizer	
9:05 - 9:15	10 Minutes	Circus Performance	Jitte Shotokan Karate Club	
9:15 - 9:25	10 Minutes	Welcoming Speech	Mr. Kemal Abdela Founder and Executive Director, O-YES Global Foundation, AAYF Convener	
9:25 - 9:40	15 Minutes	Keynote Addresses	<ul> <li>H.E. Al Busyra Basnur</li> <li>Ambassador of the Republic of Indonesia to Ethiopia, Djibouti, and African Union</li> <li>H.E. Mr. Jimma Dilbo</li> <li>General Director, FDRE Authority for Civil Society Organization</li> <li>H.E. Mr. Taye Dendea</li> <li>State Minister, Ministry of Peace</li> <li>H.E. Dr. Ergogie Tesfaye</li> <li>Minister, Ministry of Women and Social Affairs</li> </ul>	
9:40 - 9:45	5 Minutes	Official Opening Speech	Guest of Honor of the day (TBC)	
9:45 - 10:55	10 Minutes	Signing Board and Group Photo	Guests, Participants, organizers	
10:55 - 10:10	15 Minutes	Networking and Tea Break	Guests, speakers, panelists, Participants, Organizers	
Session 1: You	th and Peace <b>E</b>	Building: Power of Meaningful You	th Participation and Engagement in sustainable peace and resilience building	
10:10 – 10:50	40 Minutes	Panel Discussion 1	Moderator: Ibrahim CeesayExecutive Director of the African Artists Peace InitiativePanelistsMrs. Asma Redi, Director General of Nation Building, Ministry of PeaceProf. Dibaba Tesfaye, Lecturer at London Metropolitan UniversityDr. Moges DemisseProgram and Development Advisor, Ethiopian Civil Society Organizations CouncilJesutimilehin O. AkamoCoordinator & Research, Africa Peace, and Security Program (APSP)Institute for Peace and Security Studies (IPSS), Addis Ababa University	
10:50 - 11:10	20 Minutes	Q&A	Participants, Speakers/Panelists	

Session 2: Volunteerism: Youth volunteerism as an asset for sustainable development				
11:10 –11:40	30 Minutes	Panel Discussion 2	<ul> <li>Moderator: Abiy Hailemelekot</li> <li>CEO, Youth National and Voluntary Service Enhancement</li> <li>Ministry of Women and Social Affairs</li> <li>Panelists</li> <li>Mr. Alula Million</li> <li>CEO, Volunteerism Promotion and Coordination Lead, Authority for Civil Society</li> <li>Organization</li> <li>Dr. Piya Ranta</li> <li>President, International Youth Society</li> <li>Choi Hyejeong, Deputy Country Director, KOICA</li> </ul>	
11:40 - 12:20	30 Minutes	Q&A	Participants, moderators, and panelists	
12:20 - 12:30	10 Minutes	Reflection	Moderators, and panelists	
12:30 - 14:00	$1^{1/2}$ hour	Lunch Break	Guests, participants, speakers, moderators, and panelists	
	Session 2: Health: Youth Mental Health and Substance Abuse and Entrepreneurship on Health			
14:00 - 14:10	10 Minutes	Keynote Speech	Abebe Minister or Representative of Ministry of Health Ethiopia (TBC)Mr. KibretFounder and owner of Tebita Ambulance Pre-Hospital Emergency Medical Service,President of Social Enterprise Ethiopia	
14:10 – 14:50	40 Minutes	Panel Discussion 3	Moderator- Dr. Ermias Nesibu, O-YES Global Program Coordinator,PanelistMr. Kibret AbebeFounder and owner of Tebita Ambulance Pre-Hospital Emergency Medical Service,President of Social Enterprise EthiopiaDr. Azeb AsamnewAssistant Professor of Psychiatry at Addis Ababa University, College of Health SciencesPsychiatry Department Clinical Leader at Zewditu Memorial HospitalDr. Tara WilfongInternational Collaborations and Liaisons Director,Associate Professor, Haramaya University, College of Health, and Medical Sciences, HaramEthiopia and Fulbright Scholar Alumni	

			Dr. Hewan Asefeha- MD, MPH, COO at DEBORAH Foundation	
14:50 -15:10	20 Minutes	Q&A	Participants, moderators, and panelists	
15:10 - 15:50	40 Minutes	Breakout Sessions	Session Lead: Bhavesh N Chandaria, CEO of GPHR, SPHRi, SCP	
		Roundtable Discussion	Participants/Moderators/Facilitators	
15:50 - 16:00	10 Minutes	Day 2 Program Announcement	Session leaders	
		Day one closing	Organizers	
16:00 - 16:30	30 Minutes	Tea Break and Networking	Guests, speakers, panelists, Participants, Organizers	

PROGRAM SCHEDULE				
DAY TWO: To	DAY TWO: Tuesday, 13 <sup>th</sup> of June 2023			
Time	Duration	Activities	Responsible	
8:30 - 9:00	30 minutes	Reception & Registration	Guests and Participants	
9:00 -9:10	10 Minutes	Day 2 Opening Remark Opening speech	Mr. Kemal Abdela Founder and Executive Director, O-YES Global Foundation, AAYF Convener Dr. Hassen Hussien	
			Director General Of Entrepreneur development Institute (EDI)	
9:10-9:20	10 Minutes	Keynote Address	H.E. Muferiat Kamil Minister, Ministry of Labor and Skills	
9:20-9:35	15 Minutes	Keynote Speech	Mr. Bhavesh N. Chandaria Executive Director and Business Head at Ethiopia Steel Plc., Safal Group Africa	
		Youth Econo	mic Empowerment Session	
		Panel Discussion 1	Moderator: Henock Laike	
9:35 -10:15 10:15 - 10:35	40 Minutes 20 Minutes	Q&A	PanelistsMOLS-RepresentativeDr. Hassen HussienDirector General Of Entrepreneur development Institute (EDI)Dr. Ermias Nesibu-O-YES global foundation Program coordinator, strategic on youth and agricultureMr. Bhavesh N. ChandariaExecutive Director and Business Head at Ethiopia Steel Plc., Safal Group AfricaParticipants, Speakers/Panelists	
		15 Minutes 7	Fea Break and Networking	
10:50- 11:40	50 Minutes	Interactive session Introduction with Group formation and with 3 activities - Problem definition - Ideation - Canvas making	Dr Ermias Nesibu- Facilitator O-YES global foundation Program coordinator, strategic on youth and agriculture Team Lead- Mr. Boru Shane- Traine Team Assist- Ilham - Support trainee- 4 assistances	

11:40-12:30	50 minutes	Group Idea Development Canvas			
12.30 1.30	1hour	Lunch Broak	LA DINNER Substance participants appears moderators and papelists		
Tuesday, 15° o	Tuesday, 13 <sup>th</sup> of June 2023, Skylight Hotel				
<b>Tidde</b> 2:15	<b>D</b> unationes	ActivitiExperience sharing	RBPonsible		
<b>5</b> : <b>09</b> -26490	3chaunutes	Reception Idea pitching	Autothianel Participantica contest		
6:00- 6:05	20minutess	Welcoming Remaikeak	MartiKpnnad, Aduddenators, and panelists		
3:00-3:20	20minutes	Way Forward and Action Items	Founder and Executive Directore Oby ESC Data Light dation, AAYF Convener		
<u>6:05-6:15</u> 3:20-3:30	10 minutes 10minutes	Speech Closing Remark and Invitation for	Aro. Kemal Abdela		
<u>6:15-6:45</u> 3:30-5:00	30 minutes 1.5 hour	Her <u>GALA</u> dinner Cultural exchange Preparation for GALA dinner,	By participant nation Participants		
		refresh and Cultural dress			

6:45-7:05	20 minutes	Certificate Award and recognition	Award Organizing committee
7:05-7:15	10 minutes	Official Announcement of O-YES INNOVATION CORNER	By the organizing Committee
7:15-7:25	10 minutes	Official announcement of 3 <sup>rd</sup> AAYF host	By the 2 <sup>nd</sup> and 3 <sup>rd</sup> Host representatives
7:25-7:30	10 minutes	Special Remark	The third Host
7:30-7:35	5 minutes	Brief video of the 3 <sup>rd</sup> Host Nation	The 3 <sup>rd</sup> Host representatives
7:35-7:40	5 minutes	Closing remark	By organizers-
7:40-8:00	10 minutes	Group photography	Guests, Participants, Organizers
8:00-9:30 onwards	1.5 hour	Dinner and networking program	